Case study : 3D printing voor Joost motoren

Lees hier case study over 3D printen voor Joost Motoren, met dank aan Tractus3D.


Beter dan origineel

tractus-joost-caseEen BMW S1000XR motor heeft standaard H7 verlichting, maar de eigenaar van de motor wilde graag Power LED verlichting, omdat hij de lichtopbrengst en daarmee de zichtbaarheid niet voldoende vond van de originele lampen. Joost Motoren in Utrecht (www.joostmotoren.nl) bestelde deze speciale verlichting, maar kwam er bij montage achter dat deze lampen niet in de originele behuizing passen. Dit omdat Power LED lampen grotere koelvinnen hebben door de grotere hitte ontwikkeling.

BMW levert geen aangepaste case en het alternatief zou dus arbeidsintensief, kostbaar “knutselwerk” worden om het toch passend te maken. Maar Joost Motoren had een beter alternatief bedacht en riep de hulp in van een bevriende relatie, True Colours Nederland, om de bestaande case na te tekenen en aan te passen voor de Power LED verlichting.

Naast hun reguliere 2D drukwerk zet True Colours Nederland namelijk, innovatief als ze zijn, een Tractus3D printer in voor 3D prints. Zie www.tractus3d.com

In no time hadden ze de tekening aangepast en hadden een precies passende case voor de Power LED verlichting geprint, welke nu in de BMW gemonteerd is. In dit geval dus een perfecte en betaalbare service voor een oplossing die logisch is, maar nog niet bestond.

Bron: Tractus3D

Categories: ,

Nog geen reacties

Reageren

Alle velden leegmaken